Sfintii Martiri Brâncoveni. 300 de ani de la mucenicie

Sfinții Martiri Brâncoveni. 300 de ani de la mucenicie. Tabel cronologic și bibliografie   

                                                               10 lei

Scurtă descriere

 „La trei secole de la sfârşitul tragic al lui Constantin Brâncoveanu, executat la Constantinopol pe 15/26 august 1714, împreună cu cei patru fii ai săi (Constantin, Ştefan, Radu şi Matei) şi cu sfetnicul Ianache Văcărescu, lucrarea preotului Eugen Drăgoi este un meritat obol pentru cei care, preţuind credinţa creştină mai mult decât viaţa, au fost canonizaţi de Biserica Ortodoxă Română, în anul 1992, sub numele de Sfinţii Mucenici Brâncoveni. 

Lucrarea de faţă, cu două părţi clar conturate, este un valoros instrument de lucru. Prima parte este o cronologie a epocii brâncoveneşti, cu aproape 200 de repere temporale relative la momentele importante din viaţa şi activitatea domnitorului Constantin Brâncoveanu şi a epocii sale...

Şi mai utilă este partea a doua, o bibliografie cu circa 400 de titluri relative la Brâncoveanu şi epoca brâncovenească, toate subliniind interesul istoricilor şi teologilor pentru cunoaşterea perioadei de la sfârşitul secolului al XVII-lea şi începutul secolului al XVIII-lea.

La trei secole de la martiriul Brâncovenilor, lucrarea preotului Eugen Drăgoi este nu doar un valoros şi util instrument de lucru, ci şi o mărturie de credinţă pentru cei care, martirizaţi prin decapitare, şi-au aflat drumul spre cer. (Din Prefață , Conf. univ. dr. Constantin Ardeleanu, Universitatea Dunărea de Jos, Galaţi).

Autor: Pr. Eugen Drăgoi

Editura: Partener

Locul și anul apariției: Galați, 2014

ISBN: 978-973-1914-19-0

Format: 13 x 20 cm

Număr de pagini: 100

- comenzi la florindragoi1977@yahoo.com sau la 0745529656. Discount suplimentar pentru posesorii cardului nostru de fidelitate.

Obțineți-l de la noi gratuit!

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți