Recitarea liturgică între tradiție și inovație

Recitarea liturgică între tradiție și inovație   10 lei

Scurtă descriere: „Lucrarea "Recitarea liturgică între tradiţie şi inovaţie", elaborată de Eugen-Dan Drăgoi, este întru totul originală şi s-a născut din necesitatea de a teoretiza ştiinţific una din problemele vitale ale desfăşurării cultului - în general - şi a Sfintei Liturghii, în special.

Această temă nu a fost tratată exhaustiv de nimeni până acum, ci numai sporadic, cu câteva exemplificări de Apostol şi Evanghelie, de către diferiţi autori ca Teodor Stupeanu, Ştefan (Ştefanache) Popescu etc.

Autorul se referă la o multitudine de aspecte ale recitativului liturgic combătând practicile nepermise, precum formule folclorice şi de romanţe chiar, prin care se îndepărtează de stilul autentic bizantin, dând soluţii pentru întreaga gamă de recitativ: ectenie, ecfonis, Apostol, Evanghelie etc. ...

Lucrarea lui Eugen-Dan Drăgoi este una de excepţie; ea se adresează atât elevilor şcolilor de cântăreţi, seminariştilor şi studenţilor teologi, cât mai ales profesorilor acestor instituţii de învăţământ. (Din Postfața, semnată de regretatul Arhid. dr. Sebastian Barbu-Bucur, fost profesor la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti).

Lucrarea este deosebit de actuală.

Autor: Eugen-Dan Drăgoi

Editura: Episcopiei Dunării de Jos

Locul și anul apariției: Galați, 2001

Format: 14.5 x 20 cm

Număr de pagini: 108

- comenzi la florindragoi1977@yahoo.com sau la 0745529656. Discount suplimentar pentru posesorii cardului nostru de fidelitate.

Obțineți-l de la noi gratuit!

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți